[...] błonnika rozpuszczalnego. Najbardziej polecane - jabłka, cytrusy, jagody, marchewki, morele, suszone śliwki. - Dodaj do diety suplementację omega-3 oraz tłuste świeże ryby- kwasy tłuszczowe omega-3 pomagają w obniżeniu LDL i zwiększeniu HDL. - Zwiększ ilość lecytyny - zapobiega odkladaniu się tłuszczy na ścianach tętnic oraz tworzeniu się [...]
[...] wzmacnia zachodzące w organizmie procesy termogeniczne (wydzielanie energii powstałej podczas spalania tłuszczy w postaci ciepła) i lipolityczne (rozkład tłuszczy na wolne kwasy tłuszczowe). 1,3-Dimethylamylamine to naturalnie występujący w przyrodzie związek o działaniu podobnym do adrenaliny. Dzięki odpowiedniej proporcji składnik ten jest [...]
[...] białko serwatkowe to fantastyczne źródła białka, podczas gdy owoce i płatki pozwolą Ci uzupełnić zapasy glikogenu. Twój kolejny, większy posiłek powinien zawierać niezbędne kwasy tłuszczowe omega--3 i omega-6, które znajdziesz głównie w miesie ryb, nasionach slonecznika, warzywach lisciastych i orzechach laskowych. "Są one potrzebne, aby [...]
[...] dzięki połączeniu kilku składników mających różne funkcje ukierunkowane na spalanie tkanki tłuszczowej. Kofeina, pieprz cayenne i tyrozyna są termogeniczne i uwalniają kwasy tłuszczowe. Karnityna przenosi te kwasy do mitochondrii. Kwas liponowy przygotowuje insulinę. Guggulsterony polepszają pracę tarczycyi z fosforanamii utrzymują [...]
[...] Opakowanie 3180g Zawartość jednej porcji zaw: Wartość energetyczna 348kcal Białko 32,5 g Węglowodany 52,5 g w tym Cukier 13,5 g Tłuszcz 0,90 g Nasycone kwasy tłuszczowe 0,30 g Błonnik pokarmowy 0,90 g Sód 0,4g Witaminy w: 106g (1porcji) Witamina A 2,400 µg Witamina E 30 mg Witamina C 180 mg Witamina D3 15 µg [...]
[...] posiłki MRP od gainerow lub bulkow jest właśnie większa ilość protein w szejku. Białka - powinny składać się z kilku frakcji, ażeby posiłek dłużej się przyswajał, a aminokwasy uwalniane były regularnie do krwioobiegu. Dzięki czemu, bilans aminokwasowy w naszym organizmie będzie zwiększony przez dłuższy okres czasu. Węglowodany - dobry [...]
[...] może sam wytworzyć z innych związków zawartych w pożywieniu, jednak możliwości te są ograniczone. Dlatego większość składników musi być dostarczona w pożywieniu. Są to aminokwasy, kwasy tluszczowe, węglowodany oraz witaminy i sładniki mineralne. Ze względu na rolę, jaką spełniają składniki odżywcze w organiżmie, dzieli się je na: =>budulcowe: [...]
[...] podstawowych składników pokarmowych - również pewne mikroskładniki intensyfikujące spalanie tłuszczów zapasowych. W ziarnach zbóż odkryto przede wszystkim lignany i fenolokwasy, w warzywach i owocach - fenolokwasy i flawonoidy, natomiast mięso jest dla naszego organizmu praktycznie jedynym źródłem witaminy Bt, znanej lepiej jako L-karnityna. [...]
[...] i chrom, zapominając o zapoczątkowaniu procesu spalania tkanki tłuszczowej przez zmniejszenie ilości spożywanych kalorii. Jeszcze inni biorą kreatynę, glutaminę i aminokwasy, ale nie spożywają przy tym odpowiedniej pod względem kaloryczności porcji białek, aby osiągnąć dodatni bilans azotowy. Dodatki podnoszą wartość pożywienia, nie tuszują [...]
„Walcz walcz walcz, ty walczysz ja walczę" Witam Postanowiłem założyć dziennik by mięć większą motywacje do treningów/trzymania diety itp.: D Coś o mnie : Gruby od zawsze(co w rodzinie to nie zginie ) w moim domu zawsze się jadło źle i widać tego efekty plan na zmienienie mojej marnej sytuacji narodził się 2 lata temu gdy kupiłem parę gratów do [...]
[...] radykalnie zmienia chemiczna strukturę jedzenia. Białka są denaturowane, tłuszcze utleniane i produkowane są przez nie potencjalnie niebezpieczne komponenty, takie jak kwasy tłuszczowe trans, wolne rodniki i inne toksyczne węglowodory. Cukry i skrobia są stopniowo karmelizowane i komplikowane, dając powód do kapryśnej i nadmiernej reakcji [...]
[...] organizmie) biorący udział w pracy serca , w transporcie długołańcuchowych kwasów tłuszczowych ( do pozyskania z nich energii w mitochondriach komórkowych ) ( transportuje kwasy tłuszczowe zarówno te uwolnione z tkanki tłuszczowej jak i te pozyskane z posiłku) l-karnityna sprzyja obniżeniu poziomu cholesterolu , normalizuje przemiany kwasów [...]
[...] posiłki MRP od gainerow lub bulkow jest właśnie większa ilość protein w szejku. Białka - powinny składać się z kilku frakcji, ażeby posiłek dłużej się przyswajał, a aminokwasy uwalniane były regularnie do krwioobiegu. Dzięki czemu, bilans aminokwasowy w naszym organizmie będzie zwiększony przez dłuższy okres czasu. Węglowodany - dobry [...]
[...] likopen (pomidory), -karoten (marchew, dynia), luteinę i zeaksantynę (brokuły, szpinak, jarmuż, włoska kapusta), skwalen (oliwa z oliwek, olej z aramantusa), kwasy tłuszczowe Omega-3 (EPA i DHA). Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 tabletce, najlepiej po głównych posiłkach. Obficie popijać wodą. Dostępne opakowanie 60 tabl. i 120 [...]
[...] wzmacnia zachodzące w organizmie procesy termogeniczne (wydzielanie energii powstałej podczas spalania tłuszczy w postaci ciepła) i lipolityczne (rozkład tłuszczy na wolne kwasy tłuszczowe). 1,3 Dimetylamylamina(Geranamina) - to naturalnie występujący w przyrodzie związek o działaniu podobnym do Adrenaliny. Składnik ten jest doskonałym źródłem [...]
[...] jest źródłem glukozy i fruktozy. Wartość odżywcza Na porcję (95g): Wartość energetyczna: 1295,8 kJ/ 310 kcal; Białko: 30g; Węglowodany: 47g, w tym cukry: 2g; Tłuszcz: 0,2g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g; Błonnik pokarmowy 0g; Sód 0g. Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 12:49:46 Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 12:52:12
[...] glukozy(pokarmu komórek) we krwi i zapobiega niedocukrzeniu w okresach pomiędzy posiłkami. Wątroba pełni też inne funkcje: produkuje cholesterol i lipoproteiny, spala kwasy tłuszczowe, gromadzi witaminy, np. A, E, D, K, B12, oraz znaczneilości żelaza. A dzięki zdolności do przekształcania związków chemicznych steruje poziomem i pracą [...]
[...] ilość cholesterolu zawartego w pokarmie przenika bezpośrednio do krwi. Większość cholesterolu, który krąży w krwiobiegu, produkuje wątroba - głównie w reakcji na nasycone kwasy tłuszczowe i ich izomery trans (wyjątkowo niezdrowy rodzaj tłuszczów, powstający podczas ich obróbki przemysłowej), obecne w naszej diecie. Pionierski eksperyment [...]
[...] jednocześnie do niezbędnych tłuszczów, ponieważ organizm nie może ich sam wyprodukować, więc muszą zostać dostarczone z pożywienia. Współczesna dieta zasobna jest w kwasy Omega 6 a bardzo uboga w Omega 3. Nieco lepiej wygląda dieta śródziemnomorska czy dieta Japończyków, w której znacznie częściej występują ryby. Coraz więcej osób [...]